tisdag, juni 12, 2007

Länge sen sist

Länge sedan det skrevs något nu minsann! Vi jobbar mest. Och kan fortfarande inte föra över bilder till datorn. Jag summerar den senaste månadens aktiviteter! Sedan sist har vi:

 • Åkt på utflykt till Putangirua Pinnacles. Vi hann även fortsätta en bit längs kusten, nästan till Cape Palliser, Nordöns sydöstra hörn så att säga. Ganska ödsligt fast med enstaka små samhällen där det mesta verkar handla om fiske. Själva pinnacles-stället är spännande om man gillar... erosion. Fast det var faktiskt ganska häftigt, och väl använt i tredje sagan om ringen-filmen.
 • Tittat på spelning med The Brunettes, ett band som jag har lyssnat på ett tag innan jag kom hit och som kommer från Nya Zeeland. Mycket bra! Oväntat bra/kul var också förbanden, Holiday With Friends och Teenwolf (som var lite... speciella). Jag köpte en CD-R demo av HWF för $5.
 • Varit på spelning med The Sproutts, ett inhemskt band som kanske ligger något närmare mittenfåran. De använder el-fiol och är rätt bra. Har lyssnat en del på deras album Flying out of the washing machine på sistone.
 • Tagit bilen upp till en höjd med ett vindkraftverk och fet utsikt över Wellington-området. Bilderna ligger på kameran, men lustigt nog har även andra än vi varit där och tagit kort. Vi hittade även nyfikna strutsar som spatserade runt i en hage.
 • Bevistat Sidhe Interactives 10-års jubileum, som var hyffsat påkostat kalas med kanske 80-90 gäster. Det fanns band som spelade, alla deras spel att spela och bilbana att köra :)
 • Skaffat Guitar Hero 2 till PS2 inklusive röd plastgitarr. Detta gav mig lite övning inför ett en-dagars-LAN vi hade på jobbet en lördag, då det bla. duellerades i guitar hero. Vi var drygt 20 pers som spelade ps2/wii/pc-spel i sisådär 12 timmar.
 • Sett de tre super-duper-extended-versionerna av Sagan om ringen-filmerna, mest för att se hur mycket vi känner igen av platser vi har varit på. Det är en del som går att känna igen, även fast nästan allt är ändrat från hur det ser ut från början. Ett ställe som är rätt lätt att känna igen är tex. där hobbitsarna gömmer sig under en trädrot i första filmen. Det finns i ett skogsområde på en sluttning kanske 20min gångväg från där vi bor.
 • Åkt till Palmerston North och hälsat på Gill Rapson och hennes gamla fader Lloyd. De är bekanta till Abigails föräldrar, och vi hade lånat lite vandringspryttlar från Gill som vi ville lämna tillbaka. Sen tog vi en en annan väg hem, ner förbi Masterton och The Wairarapa som området heter.
 • Sagt hej då till Kim och Rickard som gav sig iväg på en månads resa på väg tillbaka till Sverige. Nu har vi istället fått nya svenska kompisar i form av Johan och Jessica som bor och jobbar här i stan. Man känner ju alltid någon från Kalmar i Wellington.
 • Jag har börjat jobba med grafikprogrammering för en av den nya generationens spelkonsoller. Kul! Roligare än menysystem! Fast det blir mycket research eftersom ingen på företaget har gjort det jag gör innan (med just denna konsollen).
 • Abigail har varit på lite diverse kulturevenemang i form av teater, utställningar och lunchkonserter. För mig har dock dessa ofta kolliderat med viktiga spelsessioner eller dylikt :)
Ovanstående tror jag täcker in det mesta. För övrigt så är det officiellt vinter här nu. Oftast runt 10 grader om dagarna. Fast jag har hört talas om att det är varmt i Sverige.