måndag, april 09, 2007

Lite bilder

Här kommer lite bilder jag har tänkt lägga ut ett tag, men som inte har blivit av... Inget superspännande direkt, till att börja med har jag tex. tagit några bilder på vägen till jobbet :)

Första bilden är på huset där vi bor (våning tre från översta, balkongen näst längst ut till höger). Sen går jag över Taranaki St där det finns nån skum bungy-attraktion som jag aldrig har sett nån åka. Korsar sen "Te Aro Park" som snarare består av runt 4kvm gräs, lite plattor och ett par alkisar. Så namnet är lite missledande. Där jag går över Cuba St (gata med hyffsade second hand- och skivbutiker) står det nån form av stort paraply. Längre upp på Cuba St finns en lokalt tämligen känt konstverk som häller vatten mellan ett antal skopor. Sen går jag ner på Victoria St och därifrån ser man Willbank House där jag jobbar. Det är huset med den fula gula fasaden. Sidhe har kontor på hela 7:e våningen och lite på 9:e där QA-testarna sitter isolerade. Sista bilden är tagen från Willis St som lite längre ner övergår i Wellingtons huvudshoppingata, Lambton Quay. Det tar 10 minuter att gå från hemmet till jobbet.

För ett par veckor sen dammade vi av bilen (det växer spindelväv på backspeglarna på bara nån vecka) och åkte iväg till i stort sett det enda stället där man kommer åt västkusten utanför Wellington, Makara Beach. Själva stranden är rätt stenig, men det var lite folk som bodyboardade eller nåt. Säkert kallt i vattnet, de hade våtdräkt. Vi gick nån timme längs med en stig som ledde till ett par kustförsvarsplatser från andra världskriget. Häftig utsikt, det land man ser på avstånd i bild nr 2 är sydön.

En annan helg (hm, två veckor sen tror jag) så åkte vi nordost för att komma till Kaitoke Regional Park, numera mest känt för att en del Rivendell-scener från LotR spelades in där. Vi stannade också till i Pukerua Bay, Peter Jacksons hemsamhälle, för att kolla om man kände igen det från Bad Taste, som spelades in bla. där. Det är dock något oklart om vi lyckades hitta det vi letade efter :) Jag kom mest ihåg några branta slänter/klippor intill havet från filmen. Det fanns några sådana, men behöver nog brusha upp på filmen för att se om det verkligen var dom :) Fast bilderna här är från Kaitoke allihop. Första och andra är precis vid/i närheten av Rivendell-inspelningsplatsen. Som med nästan alla ringsiter så är det inget kvar av själva set:et numera. I övrigt var det väl mest allmänt fin skog, tydligen fortfarande populär för att spela in film i, vi såg nåt filmskoleprojekt som höll på att spela in folk som sprang omkring i rustning o dyl.
Igår var vi uppe och gick i Mt Victoria Townbelt, som är ett brant parti med skog på ungefär 10min gångväg från där vi bor. Lite LotR-grejer spelades in där också, mest när hobbitarna är på flykt i första filmen, och gömmer sig under en rot (som inte finns på riktigt, såklart). Träffade en pratglad medelålders man, Brian, som jobbade på ett hotell och agerade amatör-lotr-guide åt en fransk gäst. Han hade enorma 80-tals glasögon och visade oss lite mer exakt var saker spelades in, så det var ju trevligt.

Vi gick även upp till Mt Vic Lookout där det var rätt grym utsikt över både själva centrum till väster och förorter och flygplatsen till öster. Måste varit ett par hundra meters höjd iaf. Bortåt Miramar där Weta Studios ligger såg vi en båt som den pratglade mannen tidigare berättade för oss är båten som användes i King Kong. Det blir dock inga bilder på detta på bloggen, för jag har tagit sönder porten i kameran där man ansluter överföringskabeln.

2 Comments:

Anonymous Christer Forsberg said...

Hej Tobias!
Stort GRATTIS på 25-årsdagen!!
Vi har tittat på bilderna och blir lite avundsjuka. Hoppas att ni får fler tillfällen att resa runt och att det inte bara blir arbete.
Ha det fortsatt bra på NZ. Hälsa Abigail.

Många hälsningar från alla i familjen Forsberg

21 april, 2007 07:05  
Blogger Tobias said...

Tackar tackar!
På nåt vis har jag lyckats missa den här kommentaren tills nu :) Ber om ursäkt för detta extremt sena svar. Vi har bloggat mindre och jobbat mer på sistone...

Abigail hälsar tillbaka. Just nu börjar det bli läggdags på denna sidan jorden. Ha det bra i den svenska hettan!

12 juni, 2007 11:15  

Skicka en kommentar

<< Home