torsdag, november 16, 2006

Wellington, wet and windy

Perfekt att kunna bo hos bekanta! Av Jill som vi bodde hos fick vi dessutom massa tips angående utflykter, vandring och liknande. Hon är botaniker och känner till landets nationalparker väldigt väl. Vi sov tre nätter i Palmerston North och hann med att göra lite utflykter, dels till ett skogsreservat ganska nära staden och dels till östkusten och Castlepoint. Castlepoint hade fint formade klippor, en sorts lagun, en fyr och några fur seals som låg och jäste på stenarna. Vi kunde gå bara några meter ifrån sälarna! Bra utflykt, om än ganska lång bit att köra dit. Vi har nu kört över 400 mil med bilen på nordön. Hos Jill fick jag även en kul pratstund med hennes far, Lloyd, som flög Fairey Swordfish från hangarfartyg i andra världskriget. Roligt att prata lite flygplan och titta på medaljer!

Castlepoint:
Totara reserve:
I förrgår, tisdag, lämnade vi Palmerston North och körde mot Wellington. Stereotypen av staden som blåsig och regnig bekräftades omedelbart då det regnade horisontellt vid ankomsten :) Säkert ca 40min bilkö in i staden vid 18.30 också. Har träffat min fd. klasskompis Kim, gått på museum, åkt cable car och lite diverse. Tre nätter blir det i Wellington. Imorgon fredag tar vi en bluebridge färja över till Picton på sydön! Får återkomma med bilder, nu stänger internetcafeet.

(Edit: nu har jag tid att lagga in bilder!)
Nar vi akte fran Palmerston North till Wellington stannade vi pa tva stallen och tog en liten titt. Det forsta var Lake Papaitonga-reservatet som rekommenderades av Jill. Mycket tat och djunglig vegetation, pa en kort promenadslinga fran skog till vatmark och sjo.
Det andra stallet var Waitarere beach, dar vi korde en bit pa stranden med bilen for att kolla pa vraket fran skeppet Hydrabad som gick pa grund har pa 1800-talet. Det fanns inte sa mycket kvar :-)