fredag, oktober 27, 2006

Rotorua

Vi kom fram till Rotorua igår, efter att ha kört från Thames och bla. stannat vid Waihi Beach på Coromandels östkust. Fin strand, verkar surfas en del här. Fast inte förrän rätta sommaren antagligen. Rotorua ligger i ett ohyggligt aktivt område, vulkaniskt sett. Staden kallas ibland Sulphur City och det luktar ständigt tändstickor och smällare här. Även på vårt rum på vandrarhemmet, som ligger strax utanför centrum i ett villaområde mer eller mindre. I Kairua Park, som väl mer eller mindre är stadsparken, finns det diverse kokande ler- och vattenpölar. Det bubblar och ryker också från gatubrunnar och folks trädgårdar. Många har diverse rör och pumpar som går ner en liten bit i marken och tar upp värme eller varmt vatten på något sätt.

Idag har vi hunnit med rätt mycket, vi började med att åka tre mil söderut till Waiotapu och dess "Thermal Wonderland". Det är en park med massa termisk aktivitet, bla en geyser. Mycket fina färger från diverse oxiderat material! Här drack vi även milkshake.

Framåt kvällen såg vi att det finns en liten redwood-skog precis utanför Rotorua, så vi åkte dit och gick en sväng. Tydligen testade nybyggarna vilka träd som funkade bäst att odla här i slutet på 1800-talet. Tokstora träd.

Efter skogsturen körde vi till Polynesian Spa som ligger bredvid parken Government Gardens. Här har man länge badat i varma källor och blivit frisk osv. Vi badade i bassänger, men de innehöll (kanske något kylt) vatten från den varma källan. Det fanns en basisk och en surare/varmare bassäng, varje med sina speciella fördelar. Bra för träningsvärk!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

hej igen,
vilka sköna bilder ni tar. I Geyser-bilden ser man ju varenda droppe som kastas ut ur mini-vulkanen. Geyser är väl både bubbelpölarna och mini-vulkanerna?! Sorry, har inte så bra koll :) Nice pictures anyway!!! Ha det underbart!!! Svante

29 oktober, 2006 12:41  

Skicka en kommentar

<< Home