lördag, februari 23, 2008

Road tripping for girls

Jag och min van Sandra ar nu pa dag fyra av var road-trip runt nordon. Tyvarr blir det inga bilder eftersom ingen av oss fotar digitalt, men kul har vi!
Forst korde vi i stralande solsken norrut fran Wellington langs med Kapiti Coast, stannade till vid Waikanae Beach, en superfin, superlang strand som aven ar bilvag. Lite for kallt i vattnet for att bada dock. Sov i Ohakune, en riktigt mysig skidort vid foten av den "aktiva" vulkanen Mount Ruapehu. Den spottade ur sig en lerflod i september sa lite igang ar den ju. Jattefin skogsplatt mitt i stan och sa berget som reser sig fran slatten i bakgrunden.
Den tittade vi lite narmare pa dagen efter. Ruapehu ar en del av Tongariro national park dar scener fran Mordor och Mount Doom spelades in och det bergiga, karga, dramatiska landskapet ar riktigt tufft. Konstigt bara att det ligger en stor herrgard mitt i parken!
Sen korde vi till ett av Nya Zealands aldsta turistmal, grottorna vid Waitomo som ar helt fulla med lysmaskar. Mycket mycket vackert. Naturen ar maktig.
Tyvarr var det regn bade igar och idag i surfparadiset Raglan, annars hade vi hoppats lara oss att sta pa en brada. Istallet tittade vi pa fint vattenfall (Bridal Veil falls) och korde hit till Hamilton, landets femte storsta stad. Imorgon blir det regionfinal har for grupper som agnar sig at kapa haka, dvs maorisk sang och dans. Aven lite maorisk marknad runt omkring sa vi hoppas fa en riktigt trevlig dag imorgon.
Och sen norrut till Northland for att se kauriskog och delfiner, innan vi kor hemat via Rotorua.
Grymma grejer! Och Sandra verkar fodd till att kora i vanstertrafik!