söndag, januari 27, 2008

Tuataras

Hrm, nu var det länge sen ja. Det har faktiskt hänt lite på sistone. Min kompis Sandra befinner sig t.ex. just nu här i landet. Jag tog ledigt under första veckan så att vi skulle hinna umgås och se Wellingtonområdet. Just nu är hon på sydön men de sista två veckorna i februari ska vi ut och åka runt nordön. Ska bli trevligt!

Höjdpunkten på den veckan för min del var nog när vi åkte över till en liten ö som heter Matiu(ursprungliga maoriska namnet)/Somes (nyare europeiska namnet) Island och som ligger mitt i Wellingtons hamn. Det har varit ett naturreservat i ca 25 år och sen årsskiftet får man campa där. Så det gjorde vi, och belönades med att se en del ovanliga fåglar (kakariki) och ödlor - och en riktig vild tuatara! Den arten vi såg finns det ca 700 av totalt i världen... De fanns på 5-centsmynten när jag var liten men aldrig trodde jag att jag skulle få se en i det fria! Så det var stort. Inga pingviner dock - de fällde tydligen sina fjädrar just när vi var där. Inga giant wetas heller vilket kanske var lika bra. ;)

Tuataran är ifrån http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/technology/technology.html
?in_article_id=459702&in_page_id=1965&ito=1490

Kakariki. Foto från http://www.doc.govt.nz/templates/
page.aspx?id=35021 där det för övrigt står mer om Matiu/Somes.

Giant weta från http://www.doc.govt.nz/
templates/page.aspx?id=33175.

Jobbet rullar på, kan nog bli spännande men det är väldigt mycket att göra. Och otroligt mycket byråkrati, vilket jag fortfarande inte riktigt vant mig vid. Jag har haft min första vecka där "själv" (utan den som jag vikarierar för) och överlevt. Det finns en hel del kvar att lära mig, men jag är på rätt väg, helt klart. Ska ha några möten kring kommunikationsbiten nästa vecka och det ska bli skoj att komma igång med det lite mer.

Annars tittar jag på konst och bra filmer (Stardust, Across the universe, The fountain, The science of sleep), umgås med vänner och njuter av sommarvärmen! Superfin sommar har det varit här måste jag säga, och förhoppningsvis ska det hålla ett tag till... ;)

*massa kramar*