fredag, januari 19, 2007

Omgruppering i Takaka

Under veckan som har gatt sen senaste inlagget sa ordnade vadret upp sig, efter 4-5 dar av regn och mulet. Det risiga vadret medforde dock att vi hittade ett riktigt trevligt litet hostel i Takaka dar vi kunde hanga lite salange (och anvanda datorer/internet gratis!). En utflykt fran Takaka var upp till Farewell spit med omgivningar. Rattsa speciell miljo daruppe pa den 26km langa sandudden... Fast det var nastan finare pa Wharariki beach i narheten, dar vi fick se en salfamilj med ungar halla lada precis intill stranden (alltid dessa salar!). Vi kom dit inte alltfor langt efter lagvatten vilket gjorde att vi aven kunde ga bort langs med stranden och kika in i lite grottor som vatten har huggt ut ur stenen. Till stor belatenhet skingrades ocksa molnen och regnandet precis nar vi korde in pa parkeringsplatsen vid kusten!
Bilder: wharariki beach, nz fur seals vid stranden, optisk illusion i sanden
























Bilder fran Farewell spit: sand, skumma fynd pa stranden - sarskilt den bla vaxten/djuret/geggan, far i deluxbete




















Nar vi sen sag en lucka pa tre fina dagar i vaderprognosen tog vi oss i kragen och bokade tre campingnatter pa Abel Tasman Coast Track. Det var fullt i stugorna, sa talt fick inkopas pa billighetskedjan the warehouse i Motueka. Finfint 3-manna kupoltalt for motsv 250kr :-) Det gjorde jobbet iaf. Fick ocksa fixa en gasbrannare, liggunderlag och goda matratter som bara behover vatten (aven om jag fick en snilleblixt att kopa mjolkpulver sa vi kunde gora mjolkstuff ocksa). Sa efter en overnattning i Motueka kunde vi ta buss till ena anden pa vandringsleden.
Bilder: vandring forsta dagen, leden gar ner pa stranden har och dar








Denna Coast Track ar valdans popular att ga, fast inte sa manga gar hela strackan (51km). Vi gick strackan pa fyra dagar vilket gjorde att vi bara behovde ga 4-5 timmar om dagen och sen kunde lagga oss pa en strand eller dylikt. Vi overnattade pa camp sites vid Torrent Bay, Onetahuti beach och Anapai Beach. Alla stallena var sisadar 20m fran vattnet och fin strand, men det sista var bast imho eftersom det lag efter vattentaxisarnas sista hallplats dvs det blir inte alls mycket folk dar. Vi var sjalva pa stranden ett par timmar innan det sen kom ett par kajakande och satte upp ett till talt. Bada gick det ocksa att gora, aven om det bara blev av vid Onetahuti. Ganska svalt i vattnet, men fint. Jag hade en kort snorklingssession tills el cheapo-masken kopt pa the warehouse gick sonder (men jag har lagat den nu!). Sag inget mer upphetsande an krabbor och sjostjarnor dock. Fortfarande lite svart att toppa dykningen vid Poor knights islands :)
Bilder: man behover bara bli blot om fotterna pa ett stalle (Awaroa Inlet), tree ferns












Bilder nedan: onetahuti, talt vid anapai beach, anapai beach, fotter klara med dagens vandring





















Inte sa konstigt att Abel Tasman National Park och omradet runtomkring ar populart nar det har NZ:s kanske finaste strander och mest tropiska utseende. Det som hindrar det fran att vara helt perfekt ar de sandflies som harjar overallt, aven pa stranden. Mycket insektsmedel gar det at :) Vandringen gick utan nagra storre bekymmer, aven fast packningen blev snappet tyngre an forra gangen pa Kepler, iom talt och gasbrannare. Abigail tyckte att det nastan var jobbigare an Kepler pga tyngre packning och tamligen varmt vader, aven fast leden aldrig stiger mer an ca 200m (jmf med ca 1000m pa Kepler). Men vi hade det iaf lugnt tidsmassigt och kunde ligga pa stranden och dega en del.

Just nu ar vi tillbaka i Takaka igen pa det trevliga hostelet som ar mer som att bo hemma hos nagon. Har betalat for en vecka har (billigt!) for att fa lite tid att fundera pa vad vi ska gora har nast. Jobbsokning pagar :) Har inte haft nan storre framgang med mina ansokningar an dock, fast sen ar jag val lite picky med vad jag soker ocksa kanske. Appelplockningssasongen narmar sig ocksa i den har delen av landet, vilket val skulle kunna vara ett alternativ for att fa ihop lite pengar till fortsatt resa. For annars sa har vi ju nu i stort sett kommit runt sydon och gjort klart sjalva rundresan sa att saga. Det ar idag tre manader sen vi kom till landet, det ar nog ca en manad langre an vad vi hade uppskattat fran borjan. Det har dock hjalpt en hel del att bo gratis hos vanner och bekanta (ibland i en vecka eller sa)!

Dagens bonusbild visar det senaste inom taltfrisyrer:

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

HAHA, tältfrisyren = äg

19 januari, 2007 14:32  
Blogger Tobias said...

Huhu ja, man skulle kunna skicka in bilden till dom som gor sana bocker som ligger hos frisorer, som visar de senaste frillorna.

20 januari, 2007 00:51  
Anonymous Anonym said...

hej vänner

Coolt med bildbyline Tobias :) Är det Abigails journalistiska ådra som inspirerat dig till att placera bilden i Aftonbladethöjd efter inläggets slut?

Ha det underbart och hoppas ni slipper dessa sandflies!

08-kramar
Svante

20 januari, 2007 15:57  

Skicka en kommentar

<< Home