måndag, november 27, 2006

Fortfarande i Christchurch

Christchurch har nu blivit langsta stoppet pa resan nar vi har varit har en dryg vecka. Dels for att vi ville aka med Colin till Banks Peninsula igar sondag och dels for att vi har bilen inlamnad pa verkstad och vantar pa att fa tillbaka den. Forhoppningsvis ska vi fa den igen imorrn och da aker vi soderut!

Det har varit suverant bra att vi har kunnat bo hos Colin och Marivee medan bilen fixas, stort tack for det! Vi har sysselsatt oss med att ga runt i staden, tex. uppfor Port hills vars utsikt inat landet forsta bilden till vanster forestaller. Bergen som syns tillhor Southern Alps. En aterkommande punkt pa dagsprogrammet har varit att ga forbi bilverkstaden och kolla hur det gar :) Det har tagit ett par dagar att hosta fram begagnade delar (topplock, kylare). Bilen har inte blivit samre men vi lamnade anda in den for att undvika framtida problem nar vi tex. ska kora i glesbefolkade Catlins eller branta Southern Alps. Komiskt nog uppdagades kylarproblemet nar vi med motorhuven oppen skulle visa mekanikern motorns ovriga symptom. Helt plotsligt borjade det spruta sma stralar med kylvatten fran toppen pa kylaren :)

Igar, sondag, akte vi pa utflykt till Banks Peninsula utanfor Christchurch med Colin som guide. Med foljde aven deras andra inneboende, Angela, med tillhorande Alex. Det blev stopp vid bla fagelskadarstallet Lake Ellesmere, butik och galleri i Little River, ostfabrik i Barrys Bay, naturreservatet Hinewai och det fran borjan franska samhallet Akaroa. Huvudsaken i sammanhanget var ett par timmars vandring i Hinewai, som har inhemsk natur under aterhamtning fran 1800-talets skogsbruk och 1900-talets jordbruk. Delvis bokskog och massa ormbunkar, se bilder nedan. Vi traffade aven reservatets skapare Hugh (marken koptes i slutet pa 80-talet) och alltiallo, som Colin kanner. Han har vitt skagg, anvander endast cykel som transportmedel, bor i reservatet och skriver utforliga skyltar om allting dari. Var dock trevlig :)





















Bilden med batarna ar fran Akaroa. Vattnet ar valdans turkost och stallet skulle sakert se helt tropiskt ut pa en lite soligare dag :) Nedan foljer tva bilder for att blogglasare ska kunna halla lite koll pa hur jag och postboxar i Christchurch ser ut. Forutom var utflyktsdag med Colin sa har vi nastan bara haft t-shirt-vader har, upp till 28 grader varmt.














Inom de narmsta dagarna hoppas vi kunna ta oss Christchurch -> Timaru -> Twizel -> Mt Cook -> Dunedin!

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vad är det för vrålåk ni lagt vantarna på? :) kylarproblem känns igen, men det är väl ingen volvo ni hittat antar jag :P

30 november, 2006 06:34  
Anonymous Anonym said...

Efter 11 dagars tokmycket arbete på Stockholm Filmfestival har jag nu hunnit läsa ikapp er. Och hunnit upp er bloggmässigt i Christchurch!

Ni tar fantastiska foton bedårande utsikter.
Förstår nästan varför Sagan om Ringen-trilogin spelades in på Nya Zealand. Correct me if I'm wrong Tobias =)

Gillade bilden av fyren på klippan vid Castlepoint. Måste varit kul att se sälar, valar och delfiner - jag tyckte de var jättefina!

Och jag gläder mig för varje gång du berättar om hur du återknyter kontakt efter kontakt med dina släktingar och familj Abigail =)

Supertack för vykortet! Blev jätteglad! Kramar

01 december, 2006 17:34  
Blogger Tobias said...

Mazda 626 arsmodell 1988, kvalitet rakt igenom :) Extrautrustad med tex. "lilla datan" aka digitalklocka. Skulle dock ha kollat kylarvattnet efter bubblor nar den koptes, en laxa till nasta bilkop :) Spricka i ett ventilsate i topplocket, inge bra + dyrt att fixa, men vi raknar fortfarande med lagre kostnad an hyrbil, sa det far duga anda :) Gar som en ilsken baver nu efter stora renoveringen.

Svante: kul att du gillar utsikterna , ar man intresserad av tjusiga landskap osv sa ar NZ helt klart ett intressant utflyktsmal :)

02 december, 2006 09:47  
Blogger Abigail Sykes said...

tack for alla fina kommentarer svante!! kul att hora att du jobbar med film, hoppas det var roligt! far skriva ett langre mejl snart. vi ska ocksa uppdatera bloggen snart, ar ju ca 8 dagar efter nu med massor av schyssta bilder!

04 december, 2006 21:50  
Anonymous Anonym said...

Hallå har ni dött där borta eller? Jag vill läsa mer! Det är som en bok man inte vill lägga ner, fast nu finns där inga fler sidor!!

Kramar
Bodil

05 december, 2006 09:51  
Blogger Abigail Sykes said...

kul att höra bodil, och som tack får du mer att läsa!`
kramar

08 december, 2006 09:29  

Skicka en kommentar

<< Home