lördag, november 18, 2006

Vadret slar till igen

Ordningen pa de tva foregaende inlaggen skrivna fran Wellington skulle kanske helst varit omvand for att vara i logisk foljd! For att fortydliga lite sa ar vagen vi har akt pa sistone Waipukurau -> Palmerston North -> Wellington -> Picton -> Kaikoura. Just nu ar vi i Kaikoura och ska sova har minst en natt. Vi hade en valskadningstur med bat bokad idag, men alla turer blev installda pga daligt vader. Nu har vi en ny bokning for 06:45 imorgon, far se hur det gar. I varsta fall kanske vi stannar en natt till...

Farjeturen till Picton gick bra, men pga forsening kom vi inte fram forran 17-tiden. Vi valde att ta en overnattning istallet for att direkt kora vidare. Hittade mycket bra hostel (rent kok, rena/gratis/varma duschar, trevligt rum osv). Atlantis Backpackers i Picton rekommenderas alltsa! Det man mojligtvis kan klaga pa ar att det var en smula daligt drag i deras torktumlare, vilket gjorde att vi inte fick tid att simma i deras pool.

Kaikoura ar mest kant for sitt marina djurliv och turer for att kika pa detta (faktum ar att 95% av all bebyggelse och aktivitet i samhallet verkar ha med turism som kretsar runt djuren att gora :-) Nar vi gick till whale watching-stallet tidigare idag sag vi delfiner som hoppade upp och slog volter en bit utanfor stranden. En del salar sag vi ocksa fran bilen nar vi korde langs med kusten. Vi stannade och tog paus vid en stenig strand med fint turkosaktig farg pa vattnet. I en klippa dar det samlades vatten sag vi en sjostjarna.

Jag ligger efter lite pa bildfronten, sa tankte borja med att lagga in nagra fran Wellington.















3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag kräver komplett google map waypoint-fil sen när ni slutat flänga runt :)

/Johan

18 november, 2006 12:58  
Blogger Tobias said...

Jo, rutten ar ganska ad-hoc och inte kanske inte blir helt kristallklar genom att lasa bloggen :)
Man kan ju ha saved locations i maps.google.com, eller menar du nanting i google earth? Jag har fyllt i lite med blyertspenna i var vagatlas hittils.

20 november, 2006 07:35  
Blogger ze7en said...

Det ska tillaggas bilden med lappen, de gor goda crepes :)

22 november, 2006 01:59  

Skicka en kommentar

<< Home