onsdag, november 22, 2006

Kaikoura -> Christchurch

Turligt nog blev vår valsafari av kl 06:45 i söndags, i Kaikoura. Det är ett bra ställe för valar eftersom det finns 1200m djupt vatten där, och ett bra ställe för valskådare eftersom kontinentalsockeln där det djupa vattnet börjar ligger väldigt nära kusten. Förutom en del sjögång hade vi rätt bra flyt på vår tur och fick se två kaskeloter och ett helt gäng dusky dolphins, vad de nu heter på svenska. Det flög även förbi några inte alltför små albatrosser. Kaskeloterna låg och andades vid ytan runt 10 minuter för att sedan vända nosen nedåt och dyka i tre kvart till en timme sisådär. Hörde något om att de djupaste dyken utförda av kaskeloter är mer än 3000m, ganska tufft :)

Abigail fick lite sjösjukebesvär men var mestadels glad ändå. Själv kände jag inte direkt för att tänka på mat för tillfället, men jag klarade mig utan att ventilera frukosten. Hursomhelst var det väl värt utflykten!
Från Kaikoura körde vi sedan söderut till Christchurch där vi fortfarande håller hus. Vi bor hos en av Abigails pappas fd. arbetskamrater. Har hittils mest knatat runt staden med dess arts centre, art gallery och botanical gardens. Vi har också varit i New Brighton och träffat en annan bekant till Abigails föräldrar, Maggie med hund nedan. Vi siktar på att stanna här över helgen eftersom Colin som vi bor hos har erbjudit sig att ta med oss på tur till bla. Banks Peninsula då.
1 Comments:

Anonymous Kim said...

Tjenis! Ville bara ta och kolla om ni fick mitt txt/sms?

22 november, 2006 20:58  

Skicka en kommentar

<< Home