lördag, juni 14, 2008

Affärsresa till Brisbane

Happ, här är ännu en tillbakablick som jag nu har fixat till lite bilder till. Jag var och jobbade tre veckor på ett spelföretag i Brisbane i början av april. Brisbane är Australiens tredje största stad och ligger vid kusten i södra Queensland. Jag var ledig på helgerna och travade runt i stan och åkte lite buss runtomkring. Det blir förmodligen åtminstone en resa till under det projekt vi nu jobbar på i samarbete med det australiensiska företaget, nästa gång kanske jag vågar mig utanför stan lite mer :) Rätt trevlig stad iaf, kändes rätt mycket större än Wellington, men man kan ändå lätt gå runt hela centrum till fots. Runt 25-30 grader varmt. Tror det bor ungefär 1.5milj i Brisbane, så det är jämförbart i storlek med Auckland.

Sidhe betalade för boende i en lägenhet 15min gångväg från jobbet i Fortitude Valley. Lägenhetskomplexet var vågat målat i turkost och lila.

Floden Brisbane rinner igenom staden och nästan omringar själva centrum. Till höger en bild från James Street i närheten av jobbet, ett prydligt område dit jag gick och åt lunch med de andra två grafikprogrammerarna.
Di däringa konstiga fåglarna sprang runt här och där i stan.

Det finns en himla många broar i Brisbane. Många kineser också, och ett litet chinatown ungefär 2-3 gator stort. Boarding calls på planet från Auckland till Brisbane var på både engelska och kinesiska.

Utsikt från Mt Coot-tha och två kookaburras hittade i en park.

Streets beach är ett artificellt litet bad några hundra meter från floden på South Bank. Jag var inte så värst lockad. Det är inte superlångt till havet från Brisbane, själva stan ligger kanske 15km från den rätta stranden.

Två panoramabilder blev det också, en från story bridge och en från mt coot-tha:
Story Bridge
Mt Cooth-tha Lookout